Premies voor energiebesparende maatregelen

Premie voor passiefwoning of nulenergiewoning

Gemeentelijke premie voor passief- en nulenergiewoningen.

 

Renteloze lening voor energiebesparende maatregelen (aanvragen tot 30 november 2018!)

Met de Vlaamse Energielening kan je energiebesparende werken financieren in je bestaande woning of om je nieuwbouwproject nog energiezuiniger te maken. Merelbeke neemt de rentelast volledig over van de leningen afgesloten in 2018 (aanvragen tot 30 november 2018)!

Premie voor een groendak

Groendaken zijn daken waarvan de dakbedekking hoofdzakelijk bestaat uit levende planten. Als u een groendak aanlegt, kunt u hiervoor een premie aanvragen.

 

Belastingvermindering voor dakisolatie

Onder bepaalde voorwaarden kunt u van een belastingvermindering genieten voor uitgaven die u doet voor dakisolatie.

Premie voor dakisolatie of zoldervloerisolatie in een woning of appartement

Als u een dak of zoldervloer isoleert in een bestaande woning of appartement, kunt u daarvoor een premie krijgen van uw netbeheerder.

E-peilpremie voor energiezuinige nieuwbouw

Bij nieuwbouw geeft uw netbeheerder een globale premie als u een E-peil (energieprestatiepeil) behaalt dat aanzienlijk lager is dan de wettelijke norm.

Premie voor vloerisolatie of kelderisolatie

U kunt van uw netbeheerder een premie krijgen, als u in uw woning of appartement door een aannemer vloerisolatie of isolatie op het plafond van een kelder laat plaatsen.

Premie voor een condensatieketel (enkel voor beschermde afnemers)

Bent u een 'beschermde afnemer' ('beschermde klant') en plaatst u een nieuwe condensatieketel in een bestaande woning of appartement? Dan kunt u van uw netbeheerder daarvoor een premie krijgen.

Premie voor na-isolatie van een buitenmuur

Als u de buitenmuren van uw woning of appartement laat isoleren door een aannemer, kunt u daarvoor een premie krijgen van uw netbeheerder.

Premie voor de na-isolatie van een spouwmuur

Een spouwmuur is een muur met een open ruimte (spouw) tussen de binnen- en de buitenkant. Als u een spouwmuur van uw woning of appartement laat isoleren door een aannemer, krijgt u van uw netbeheerder een premie.

Premie voor een zonneboiler

Als u in een woning of appartement een zonneboiler laat plaatsen door een aannemer, dan kunt u daarvoor een premie krijgen van uw netbeheerder.

Premie voor na-isolatie van een muur via de binnenzijde

Als u een bestaande muur van uw woning of appartement laat isoleren langs de binnenzijde, dan kunt u daarvoor vanaf 1 januari 2017 een premie krijgen van uw netbeheerder.

Premie voor hoogrendementsglas

Als u in een bestaande woning of appartement hoogrendementsbeglazing laat plaatsen, dan kunt u daarvoor een premie krijgen van uw netbeheerder. 

Premie voor een warmtepomp

Als u in een woning of een appartement een warmtepomp laat plaatsen door een aannemer, dan kunt u daarvoor een premie krijgen van uw netbeheerder.