U bent hier

Nieuwsbericht: 5 Januari 2021

Opgepast: phishing-bericht Sociaal Huis in omloop

Er is ons melding gemaakt dat een phishing-bericht in naam van het Sociaal Huis Merelbeke de ronde gaat. In het bericht wordt valselijk een lening aangeboden, iets waarvoor je niet eens terecht kan bij het Sociaal Huis. Ga er dus niet op in!

Phishing-berichten zijn een echte plaag en duiken steeds vaker op. Bij twijfel over de echtheid van een bericht, kan je altijd proberen contact opnemen met de instantie die er (zogenaamd) achter zit. Zoek de correcte contactgegevens op en informeer zo of het wel klopt wat er in het bericht staat.

Heb je een verdacht bericht ontvangen? Stuur het bericht (of een screenshot ervan) door naar verdacht [at] safeonweb.be, een e-mailadres van het Centrum voor Cybersecurity België. Van daaruit worden de links en bijlages van doorgestuurde berichten (geautomatiseerd) gecontroleerd. Verdachte links worden onmiddellijk geblokkeerd. Zo zijn minder oplettende internetgebruikers die op de link geklikt hebben, ook beschermd.

Phishing-berichten willen je in de val lokken. Lees daarom ook deze handige tips na om ze te herkennen en op die manier te vermijden dat je bedrogen wordt.

  • Opgepast: phishing-bericht Sociaal Huis in omloop
Opgepast: phishing-bericht Sociaal Huis in omloop