U bent hier

Nieuwsbericht: 8 juni 2021

Veerkracht wandeling, concert en poëzie

De coronacrisis houdt ons al meer dan een jaar in de ban. Deze intense  periode wordt niet door iedereen op dezelfde manier beleefd: voor de ene leidt ze tot stress en angst, terwijl bij de ander de mentale weerbaarheid op de proef gesteld wordt. Voor nog weer anderen betekende de afgelopen periode een intenser aanhalen van vriendschapsbanden, het aangaan van nieuwe uitdagingen of het ontdekken van een nieuwe passie.

Op zaterdag 26 juni staan we even stil. Bij wie we verloren zijn in deze periode, bij ons mentaal welzijn, én bij lichtpunten en de hoop naar de toekomst toe.

Na een korte wandeling kan je, onder muzikale begeleiding van Jakobistan, een zonnebloem planten ter nagedachtenis aan iemand die je verloren bent tijdens de coronacrisis.

Omdat we overtuigd zijn van de warmte, de kracht en de energie die muziek en woorden kunnen betekenen, brengt Jakobistan daarna een hartverwarmend concert dat door iedereen bijgewoond kan worden. Jakobistan is het Nederlandstalige singer-songwriterproject van Kobe Ardui en Wouter Reggers, met Merelbeekse zangeres Jakoba van der Linden. Ze brengen nummers geschreven met heel veel liefde voor taal en muziek. Vol verhalen, met de juiste woorden op de verkeerde plaats, herkenbare emoties en hier en daar ook een goedbedoelde knipoog. Auteur en dichter Gert Vanlerberghe doorspekt het geheel met innemende teksten.

 

Praktisch:

Deelname is gratis. Je kan deelnemen aan de wandeling en het stil moment en geniet aansluitend van het concert, of je woont enkel het concert bij.

Wandeling:

zaterdag 26 juni – 14 uur
vertrekplaats: parking ’t Groenendal, Brandegems Ham 5
Afstand wandeling: 3.3 km

Inschrijven

Deelname is gratis. Inschrijven kan telefonisch via het Sociaal Huis (09 210 33 50) of via sociaalhuis [at] merelbeke.be. Ingeschreven voor de wandeling? Dan ben je ook meteen ingeschreven voor het concert.

Concert Jakobistan en Gert Vanlerberge:

zaterdag 26 juni – 15 uur
locatie: veld bij boerderij in Langeweide (aan Gaversesteenweg 420) (eindpunt wandeling)
Het concert is gratis.
Inschrijven kan telefonisch via het Cultuurhuis (09 210 35 80) of via info [at] cultuurhuis.merelbeke.be. Vermeld je naam, e-mail, telefoonnummer en met hoeveel personen je komt.
We volgen de coronamaatregelen.

‘Op de bots’ aansluiten op het concert kan ook, mits registratie ter plekke.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief