U bent hier

Covid-triagepost

Wat is de triagepost?

Opgelet! Zonder activatiecode kan u geen afspraak maken bij de triagepost en zonder afspraak kan er geen testafname gebeuren.

De triagepost staat in voor het testen van patiënten waarvan het vermoeden bestaat dat ze besmet zijn met het corona-virus of een hoogrisico-contact met een bevestigde patiënt gehad hebben. De locatie is volledig aangepast zodat dit op een zeer veilige manier kan gebeuren.

Daarnaast wordt ook de mogelijkheid aangeboden om zich te laten testen in functie van het verkrijgen van een corona-certificaat (vb. in functie van reizen).

De triagepost Merelbeke is een samenwerking tussen de huisartsenkring Merelbeke, de huisartsenkring Groot-Lochristi en het lokaal bestuur Merelbeke.

Testen in functie van het corona-certificaat

Check de website: https://mijncoronatest.be/

Wanneer je een test wil laten uitvoeren in functie van het ontvangen van een corona-certificaat (vb. in het kader van een geplande reis) gelden volgende praktische regelingen:

Voor meer informatie over het certificaat, neem een kijkje op: www.covidsafe.be

Testen bij ziektesymptomen of na hoog-risico contact

Check de website: https://mijncoronatest.be/

Je kan enkel een afspraak maken wanneer je een activatiecode hebt ontvangen naar aanleiding van symptomen of een hoog-risico-contact. Deze code kan je op verschillende manieren ontvangen:

Om een afspraak te maken in de Triagepost Merelbeke (gelegen in de Kloosterstraat) volg je volgende stappen:

 1. Surf naar https://testcovid.doclr.be
 2. Selecteer waarom je een afspraak maakt
 3. Kies de triagepost naar keuze
 4. Vul je activatiecode in
 5. Vul je e-mailadres en huisarts in
 6. Maak een keuze uit de beschikbare tijdssloten
 7. Je ontvangt een bevestiging via e-mail

De afspraak annuleren kan door de link in de bevestigingsmail te volgen. Vind je deze niet terug? Neem dan telefonisch contact op met de triagepost via 0470 06 14 86 (elke weekdag tussen 13 en 16 uur en in het weekend van 14 tot 17 uur). Opgelet: De triagepost heeft geen toegang tot de testresultaten en via dit nummer kunnen dus geen testresultaten doorgegeven worden!

Wanneer en hoe krijg ik mijn testresultaat?

Check de website: https://mijncoronatest.be/

De tijd tussen testafname en testresultaat kan 24 à 72 uur duren. Er zijn verschillende manieren waarop je je resultaat kan ontvangen of raadplegen:

 • Van zodra je resultaat bekend is, kan je het raadplegen op www.mijngezondheid.be. Meld je aan en kies voor de rubriek Covid-19. Klik vervolgens op Uitslag van mijn COVID-test of op een van de links die eronder verschijnen. Bekijk hier het filmpje over hoe je je kan aanmelden.
 • In sommige gevallen kan je het resultaat van je test via SMS ontvangen. Dit gebeurt op een veilige manier.
 • Als je de app coronalert gebruikt en je hebt een 17-cijferige code gegeneerd en doorgegeven bij je test, dan krijg je het resultaat ook in de app.
 • Heb je geen toegang tot www.mijngezondheid.be of heb je de coronalert-app niet (geen identiteitskaart, geen computer of smartphone), dan kan je contact opnemen met je huisarts voor het resultaat van je test.
 • In de traigepost kunnen geen resultaten geconsulteerd worden. Indien u na 72 uur geen resultaat hebt ontvangen, kan je rechtstreeks contact opnemen met het labo via covidlab [at] uzgent.be of 09 332 11 66

Hoe kan ik de triagepost bereiken?

De triagepost Merelbeke is gelegen aan de parking in de Kloosterstraat te Merelbeke. Er zijn voorbehouden auto- en fietsparkeerplaatsen voor de triagepost.

Het COVID-certificaat

Alle informatie over het corona-certificiaat kan je vinden op: www.vlaanderen.be/covid-certificaat of www.covidsafe.be.

Het certificaat aanvragen op papier kan via 078 78 78 50 (9u – 19u op weekdagen)