U bent hier

Beleid en dienstverlening

Dienst lokale economie

De dienst lokale economie is een eerste aanspreekpunt voor lokale handelaars en ondernemers. Bovendien ontwikkelt deze dienst een economisch beleid.

Cadeaubon Merelbeke

Op zoek naar een leuk, lokaal geschenk voor een familielid, vriend, collega of je werknemers? Dan is de Cadeaubon Merelbeke vast de ideale oplossing. Leuk om te geven en om te krijgen!

Nieuwsbrief voor handelaars

Banner nieuwsbrief Handel & Horeca

 

 

 

 

 

De dienst werk en economie verspreidt de digitale nieuwsbrief handel en horeca. Die richt zich in de eerste plaats naar alle lokale handels- en horecazaken, maar ook andere ondernemers of geïnteresseerden kunnen ervoor inschrijven.

Strategisch commercieel beleidsplan

Het strategische commercieel beleidsplan geeft een grondige analyse weer en stelt belangrijke verbeterpunten en acties voorop om het lokale detailhandels- en horecabeleid een boost te geven.

Lokale handelsverenigingen

Lokale handelsverenigingen bundelen de inzet en interesses van winkeliers en zorgen voor boeiende activiteiten.

Zaak opstarten

Wanneer je een zaak wil opstarten, doe je best navraag bij de dienst stedenbouw en dienst milieu over welke vergunningen je nodig hebt.

Erkende ondernemingsloketten

Een ondernemingsloket is een aanspreekpunt voor ondernemingen.

Belastingen voor ondernemers en bedrijven

De gemeente heft verschillende belastingen specifiek voor handelaars, ondernemers en bedrijven.

Zelfstandigen in moeilijkheden: Dyzo

Dyzo legt zich toe op het begeleiden van actieve ondernemers en ondernemers in faling.

Spontane kandidatuur voor overheidsopdrachten

Dien een spontante kandidatuur in wanneer je als ondernemer wil aangeschreven worden voor een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking.

Richtingaanwijzers naar bedrijven

Aan alle op het grondgebied van de gemeente Merelbeke gevestigde zelfstandigen en bedrijven wordt de mogelijkheid geboden om, tegen betaling van een vergoeding, richtingsaanwijzers naar hun vestiging te laten plaatsen.

Adviesraad voor lokale economie en handel

Deze raad biedt een twintigtal ondernemers en middenstanders een forum voor alle aspecten in verband met lokale economie. Via adviezen kunnen ze voeding geven aan het gemeentelijk economisch beleid. Zo wil het lokaal bestuur Merelbeke werken aan een meer ondernemingsvriendelijke gemeente.

Toegankelijkheidsprijs

Om de twee jaar reikt het gemeentebestuur de toegankelijkheidsprijs uit aan een Merelbeekse handelszaak of organisatie die de meeste inspanningen leverde om de toegankelijkheid en de gebruiksvriendelijkheid van hun gebouw, dienst, voorzieningen of informatie voor personen met een handicap te verhogen.