U bent hier

Huis geld

Betaalbaar wonen

Is het moeilijk om wonen betaalbaar te houden? Informeer dan zeker eens naar het sociaal wonen in Merelbeke of naar één van de mogelijke huurtussenkomsten van het OCWM of de huursubsidie en de huurpremie. Wil je jouw vaste kosten beperken, kijk dan zeker eens voor de goedkoopste energieleverancier of laat een energiescan uitvoeren in jouw woning.

Een woning huren via het Sociaal Verhuurkantoor

Een sociale woning huren bij een sociaal verhuurkantoor  

Aankoop van een sociale woning of bouwgrond bij een sociale huisvestingsmaatschappij (SHM)

De sociale huisvestingsmaatschappijen (SHM´s) bieden in het Vlaamse Gewest woningen en bouwgronden aan tegen gunstige voorwaarden aan mensen met een bescheiden inkomen.

Een sociale woning huren bij een sociale huisvestingsmaatschappij

Sociale huisvestingsmaatschappijen verhuren studio's, woningen en appartementen in het Vlaamse Gewest, aan personen met een bescheiden inkomen.

De Vlaamse huursubsidie

Als u een bescheiden inkomen hebt en van een slechte, onaangepaste woning naar een goede, aangepaste woning verhuist, dan kunt u een tegemoetkoming in de huurprijs of huursubsidie krijgen.

Financiële tussenkomst in de huurwaarborg

Wanneer u als kandidaat-huurder een geschikte huurwoning vindt, maar u niet genoeg geld hebt om de huurwaarborg te betalen, dan kan u een tussenkomst in de huurwaarborg aanvragen.

Tussenkomst in huishuur

Het maandelijks betalen van huishuur is een van de grootste kosten van een huishouden. Daarom kent het OCMW in bepaalde gevallen een tussenkomst in de huishuur toe.

V-test

De V-test is een objectieve vergelijking van de verschillende elektriciteits- en aardgasproducten van alle energieleveranciers in Vlaanderen.

Energiescan

Tijdens een energiescan gaat een energiescanner samen met jou na hoe je zuiniger kan omspringen met energie in jouw woning.